Extra Jocuri

Inchis Deschis
Warcraft Orcs and Humans
Scor Final:

Inainte de a incepe acest review trebuie sa spun ca Warcraft a fost printre primele jocuri pe care le-am jucat pe calculator, aparut intr-o epoca apusa cand la putere era Lotus sau Golden Axe, Warcraft a adus un nou gen de joc pe PC, fiind prima strategie reusita pe calculator.

Cand vine vorba de grafica, trebuie sa ne amintim ca era 1995 si atunci poate Dune II sa fie asemanator dar Warcraft il depaseste fara nici o problema. Cu toate ca este un joc cu 15 ani vechime, nu arata rau, animatiile fiind bune si chiar spre deosebire de unele strategii din ziua de azi, aici iti identifici trupele cu usurinta. Grafica este fara doar si poate excelenta pentru 95, si pentru o persoana care apreciaza jocurile clasice grafica nu reprezinta un impediment.[singlepic id=290 w=320 h=240 float=left]

Soundtrack-ul are o tenta gotica-medievala, dar cu toate ca nu este de o calitate deosebita se potriveste de minune in atmosfera de lupta a jocului. Sunetele devenite si ele clasice, cum ar fi cand dai click de mai multe ori pe un luptator si spune “Why do you keep touching me?” este la fel de distractiv de fiecare data.

Controlul este deosebit fata de ce stim noi in prezent. Pentru a muta o unitate trebuie intai sa activam optiunea de move si apoi click dreapta unde vrem sa o muta. Iar numarul maxim de unitati pe care putem sa le selectam este patru. Nu prea iti convine, dar daca stai sa te gandesti, in joc oricum nu poti face multe unitati, luptele fiind axate mult mai mult pe tactica decat pe numarul mare al unitatilor.

Gameplay-ul, partea cea mai importanta a jocului, este atractiv si foarte bine pus la punct. Iti alegi partea de care vrei sa fii, cu orcii brutali sau cu oamenii, ambele rase fiind echilibrate. Majoritatea trupelor au o corespondenta de partea cealalta, astfel un Footman este asemenea unui Grunt, Knights asemene acu Orc Raiders si asa mai departe. Dar apar si unitati specifice: orcii au Necrolytes (care poate invia moritii), si Warlocks (care pot sumona Spiders si Daemons, cea mai buna unitate din joc). Oamenii au Clerics (pot sa faca bine unitatile tale), si Conjurers (care pot sumona Scorpions si Water Elementals).[singlepic id=291 w=320 h=240 float=right]

Sunt 2 campanii, una cu orcii si una cu oamenii, in care misiunile sunt foarte variate. Mai usor mi s-a parut campania cu oamenii deci este recomandata pentru inceput. Povestea campaniilor te trimite in regatul Azeroth unde orcii ataca oamenii si tu trebuie sa aperi pentru inceput satele si orasele pentru ca apoi sa cuceresti fortareata Blackrock Spire. De partea orcilor trebuie sa cuceresti regatul si sa ii alungi pe oameni in Lordaeron. Campania orcilor este mai interesanta si merita terminata!

In concluzie Warcraft: Orcs and Humans este un minunat joc clasic, de multe ori intrecandu-se cu RTS-uri moderne si chiar intrecadu-le!

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 2.2/5 (4 votes cast)
Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri