Extra Jocuri

Inchis Deschis
Stronghold Crusader
Scor Final:

Producatorii Firefly au mai lucrat la reteta originala, imbunatatind-o si infrumusetand-o, si astfel au hotarat sa ne duca in epoca cruciadelor.

Primul Stronghold a fost o combinatie oarecum nereusita de city builder si real-time strategy cu accent pe asedierea castelelor, fiind singurul joc de simularea asedierilor cetatilor medievale. Crusader pare o urmare mult mai buna, mai slefuita si mai prezentabila.

Actiunea se muta din Anglia pe Taramul Sfant aducandu-i o aroma exotica. Misiunile economice au fost scoase din campanii, in locul lor bazandu-se mult mai mult pe asedierea castelelor precum si apararea lor transformand-o la nivel de arta.

In Crusader nu mai ai la dispozitie doar campaniile ci poti juca si un joc in single player cu un calculator sau mai multe sau chiar si pe multiplayer unde fiecare jucator trebuie sa beneficieze de avantajele pe care i le ofera terenul si sa cunoasca si dezavantajele pentru a le compensa.[singlepic id=295 w=320 h=240 float=left]

In campanie este urmarit drumul cruciatilor printr-o serie de 50 de batalii, cele mai grele fiind bineinteles la final. Campania este foarte reusita incorporand unitati specifice si strategii proprii si pe parcurs iti vei imbunatatii skilurile si aptitudinile pe masura ce si jocul devine din ce in ce mai greu.

Fiecare misiune din campanii este ca un puzzle cu context istoric, care, odata rezolvat, te va invata sa joci mai bine.

Cea mai significanta noutate este la dinamica jocului si anume apar unitati noi, mercenarii arabi printre care arcasii care sunt ceva mai slabi, arcasii calare care sunt mult mai rapizi si asasinii care deschid usi secrete si lasa armatele inamice sa intre in castel. Toate aceste unitati le poti angaja de la grupurile de mercenari pe care le poti construi destul de ieftin si repede. Cu siguranta mercenarii nu sunt la fel de puternici ca celelalte unitati din joc, dar pot schimba cursul bataliei!

Desertul, cladirile arata nemaipomenit si parca inspira viata in joc, cu toate ca este redat printr-o perspectiva izometrica 2D. Orientul Mijlociu ofera o nota distincta cladirilor, unitatilor si per total aduce ceva din aroma epocii cruciatilor si te face sa simti emotiile unui razboi pentru credinta!

Interfata jocului inca mai are probleme dar o buna parte din ele au fost eliminate.

In concluzie Crusader se distanteaza de prima parte prin eliminarea principalelor probleme, ceea ce il face un joc mai bun si mai interesant si in combinatie cu razboiul cruciatilor il face si mai atractiv!

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 4.1/5 (9 votes cast)
1 Comentariu
 • asediarul
  28 octombrie 2011
  #1
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  da dar de unde in cumparam

Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri