Extra Jocuri

Inchis Deschis
Splinter Cell Conviction

Ultimul titlu al seriei Tom Clancy Splinter Cell, care il are ca protagonist pe acelasi Sam Fisher, va fi lansat pe 13 Aprilie 2010, sub deviza Conviction, pe toate platformele.

Dupa cum sugereaza si titlul, jocul reprezinta o incursiune in viata personala a protagonistului a cauri fetita a fost ucisa intr-un asa zis accident de circulatie. Sam nu se poate impaca cu versiunea oficiala a verdictului si porneste la vanatoare, dorind sa gaseasca adevaratii vinovati. Plecand de la aceasta idee producatorii au avut libertatea de a contura un altfel de gameplay in care “anything goes”. De aceasta data misiunile sunt mult mai complexe si nu pot fi incheiate de o simpla alarma declansata la un moment dat. Modul in care gestionezi o situatie depinde exclusiv de tine: poti sa omori tot ce misca sau sa te bazezi pe sistemul stealth, foarte bine implementat. Care ar fi cel mai bun loc ca sa-ti incepi cercetarile? Fosta agentie guvernamentala secreta pentru care Sam obisnuia sa lucreze si care l-a tradat.

[singlepic id=491 w=600 h=440 float=center]

START TALKING

Splinter Cell Conviction se prezinta excelent din punct de vedere al gameplay-ului – este o evolutie remarcabila care aduce un plus seriei Tom Clancy. Din filmuletele demosntrative putem vedea cum Sam porneste la vanatoare cu tool-uri primitive precum oglinzi sparte de privit pe sub usa si cum spre final acestea sunt inlocuite de arsenalul clasic hi-tech. Fiind o lupta contra timp in care obtinearea informatiilor este vitala avem un nou sistem de interogare mult mai dur si care variaza prin actiuni extreme care sunt vizibile pe victimele ce-ti cad in mana. De asemenea AI-ul inamicilor pare mult mai realist iar evadarea din “harm’s way” se face printr-o metoda ingenioasa numita: LKP (last known position) prin care o siluera a lui Sam este creata, iar inamicii continua atacul in pozitia in care cred ca ai ramas, in timp ce tu iti poti schimba tactica.

Un alt amanunt interesant este reprezentat de storyline-ul real-time. Pe parcursul actiunii obiectivele si tips-urile sunt afisate pe diferite claridi sau elemente de environment fapt ce confera autenticitate si contribuie la feeling-ul dark. Este impresionant sa te catari pe un zid in care ruleaza filmuletul uciderii ficei tale.

Splinter Cell Conviction aduce o multitudine de inovatii in cadrul seriei. Acum ramane de vazut cat de bine sunt acestea implementate in motorul grafic. Sa speram ca foarte bine.

Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri