Extra Jocuri

Inchis Deschis
Need For Speed World
Scor Final:

World este al nu stiu catelea titlu din seria Need For Speed care promitea o experienta unica alaturi de prieteni prin curse online nebune, customizari detaliate de masini si level up. Spun promitea ca de la vorbe la fapte este cale lunga. Astazi, teoretic, este prima zi oficiala de Need For Speed World Retail Ver. sau ar fi trebuit sa fie. Dupa ce producatorii au stabilit ca data de lansare 20 iulie, au pelungit agonia pana pe 27 justificand dorinta de finisare extrema a jocului. Today am incercat sa ne conectam iar mesajul producatorilor a fost unul foarte incurajant: “Need For Speed World is experiencing some technical difficulty. Please stand by for updates. Thank you for your patience.”

Nu avem nimic impotriva finisarii extreme insa pentru o firma de notorietatea EA promisiunile ar trebui sa fie respectate, nu amanate sub pretexte juvenile. Acum sa trecem la jocul in sine si la ce noutati aduce acesta. Zero, nothing, nada. World este un Most Wanted cu multiplayer online. Nimic “out of the box” la capitolul inovatii, doar curse cu masini licentiate si pursuit in free ride. Poate ne-am fi dorit o combinatie intre lucrurile bune aduse de serie, sau poate un element picant care sa te tina priponit in fata monitorului sa faci level dar nimic din cele mentionate nu se regasesc in acest titlu. Cu alte cuvinte concurezi cu jucatori reali sau boti, faci level si ti se deschid portiuni noi din harta. Aveti un semtiment de deja vu? Nu-i nimic asta e doar iceputul.

[singlepic id=508 w=580 h=400 float=center]

Se stie ca dorinta fiecarui impatimit de curse este tuning-ul masinii. Well ghinion si de aceasta data. Desi ne doream cu toti o multitudine de componente care sa fie combinate dupa bunul plac si astfel sa se faca diferenta intre jucatorii reali cei de la EA ne propun o varianta mai buna: cumperi masina cheala si la un anumit nivel de experienta atins iti ofera gratis un pachet standard de performanta. Mai pe intelesul tutror toti jucatorii vor beneficia de aceleasi masini, diferenta fiind facuta de “puteri”, vopsea si viniluri. Cand spun putere nu ma refer la puterea oferita de performance kit-uri ci la niste elemente menite sa te ajute in cursa. Da oameni buni, o idee “imprumutata” de producatori de la Blur. Victoria consta in cat de bine poti combina puterile si nimic mai mult. Punctele de experienta dobandite in urma unui level-up sunt insignifiante ca sa faca diferenta intre un level 2 si level 8 spre exemplu.

[singlepic id=507 w=580 h=400 float=center]

Cand privesc in ansamblu Need For Speed World vad in indigo patat al Blur-ului. Un alt aspect care mi s-a parut josnic consta in stilul arcade impus de producatori. Masinile sunt cutii de conserve care se controleaza aproape identic (in Blur macar fiecare vehicul avea stilul propriu de manevrabilitate dar aici toate sunt o apa si un pamant). In plus nu este placut sa concurezi over and over pe aceleasi trasee la acelasi nivel, ca sa faci bani sa iti cumperi o masina noua, pe care ii vei pune un pachet standard de modificari.

Acest joc are doua aspecte pozitive, din pacate cu nici o legatura in ceea ce priveste gameplay-ul unui MMO: grafica si masinile detaliate. In rest este o banalitate care incearca sa produca cativa banuti dupa urma predecesorilor. Pentru cei interesati, Need For Speed World costa 20$, fiind disponibil doar prin digital download.

NOTA: Review-ul se refera la versiunea lansata pe 27.07.2010. Imbunatatirile ulterioare prin patch-uri nu au fost luate in considerare.

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 3.9/5 (3 votes cast)
  • Platforme: PC
  • Data lansarii: 23.07.2010
  • Genul: Arcade Racing
  • Publisher: Electronic Arts
  • Developer: Black Box
Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri