Extra Jocuri

Inchis Deschis
Knights Of The Old Republic
Scor Final:

Developer-ul de origine canadiana BioWare, este cunoscut pentru producerea RPG-urilor de inalta calitate, oferindu-ne de aceasta data cel mai frumos joc din universul Star Wras: Knights of  The Old Republic. LucasArts a avut inspiratia sa lase in grija lor dezvolatarea unui titlu bazat pe saga Razboiul Stelelor iar BioWare si-a facut treaba cu brio, dand nastere unei povesti minunate demne de titlul pe care-l poarta.

[singlepic id=633 w=580 h=440 float=center]

Cei care am mai jucat RPG-uri marca BioWare – precum seria Baldur’s Gate sau Never Winter Nights – vor recunoaste influentele acestora in Knights of The Old Republic, diferenta fata de titlurile anterioare, in materie de gameplay, fiind superficiala. Perspectiva third-person este singura care scoate acest joc din tiparele clasice cu care ne-a obijnuit producatorul. Iti creezi un personaj principal, explorezi diferite locatii, interactionezi cu o multime de NPC-uri, rezolvi numeroase conflicte, puzzle-uri si ai parte de batalii dinamice. Luptele par in timp real insa la baza au un sistem turn based “under the hood” precum in Never Winter Nights, dependent de atributele si statisticile personajului propriu. Asta inseamna ca sanele de izbanda stau in modul in care ti-ai garnisit punctele de experienta pe diferitele abilitati ale eroului, ele facand diferenta intr-o situatie limita.

KOTOR aduce ceva nou in materie de gameplay si anume implicarea directa a jucatorului. De aceasta data nu mai esti un simplu cititor de questuri, majoritatea timplului chinuindu-te sa deslusesti ce vrea de la tine o anume misiune, ci iei parte la diferitele dialoguri, cut-sceen-uri prin decizii care vor afecta deznodamantul situatiei. Interfata grafica este ingenios creata si se remarca prin simplitate, oferindu-ti posibilitatea de a selecta replica dorita printr-un simplu click. De asemenea accesul catre optiunile de customizare ale caracterlui se face foarte usor iar  pentru controlul acestuia este sufucient doar mouse-ul.

[singlepic id=634 w=580 h=440 float=center]

In materie de grafica jocul se prezinta foarte bine, incaperile si peisajele create fiind de-a dreptul surprinzatoare. Fiecare planeta are specificul ei, fapt ce te va adanci si mai mult in universul Star Wars. Pe parcursul misiunilor vei descoperi pesonaje unice pe care le vei putea “racola” in echipa ta si customiza abilitatile dupa bunul plac. Dezvoltara personajului principal graviteaza in jurul sferei bine-rau, actiunile tale conducand spre una dintre cele doua “stari de spirit”. Cu alte cuvinte poti ajunge un jedi pur, inconjurat de aura intelepciunii sau poti cadea prada Fortei Intunecate. In fiecare situatie vei beneficia de puteri specifice, dependente de sfera in care te gasesti. Partea binelui se remarca prin puteri “soft” precum heal iar cea Intunecata prin cele de factura extrema – “life drain”, “shock”. Totodata aparenta personajului se va schimba in functie de “starea despirit” – binele arata bine iar raul este urat-. In ceea ce priveste arsenaul din dotare acesta este variat si depinde de clasa in care te situezi (jedi guardina, sentinel sau consular) – in special armura-. Daca la inceputul jocului deti numai arme “rusty” (ma refer la cele melee) din momentul in care devi jedi lucrurile se modifica. Poti folosi celebra lightsaber in diferite variatiuni (simple, duble, dual) si bineinteles Forta.

Punctul forte al jocului este dat de storyline-ul plin de dinamism si mister. Deznodamantul, depinde exclusiv de jucator si nu poate fi anticipat decat spre ultimele clipe de joc, lucru de laudat. Cine esti tu? Care este menirea ta? Sunt intrebari carora le vei da singur raspuns prin actiunile tale, conturandu-ti astfel destinul. In evolutia povestii contribuie si coloana sonora specifica universului Star Wars, realizata de legendarul Jeremy Soule responsabil pentru muzica din jocuri precum: Morrowind, Oblivion, Guild Wars, Prey.

Knights Of The Old Republic este unul din titlurile de colectie “must have” care iti ofera de toate. Joaca-l si nu uita de vorbele inteleptului Yoda: “Fear is the path to the dark side: fear leads to anger, anger leads to hate, hate leads to suffering“. Asa ca alege-ti cu grija calea.

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri