Extra Jocuri

Inchis Deschis
F1 2010

Cu toate ca sezonul a inceput deja, gamerii vor mai astepta sase luni pana vor putea testa masinile pe traseu. Din fericire, Codemasters a cumparat drepturile de autor pentru F1 World Championship si lucreaza de ceva vreme la acest joc care a ajuns in stadiul de alfa. Cu toate ca nici una dintre masinile sezonului 2010 nu sunt in joc, demonstratia ne-a aratat cat de bine arata jocul cu toate ca are masinile din sezonul trecut. Pana la finalizare producatorii insa ne-au asigurat ca vom avea monoposturile sezonului ce a inceput de cateva saptamani.

Vom avea de-aface cu un realism dus la extrem, fiecare factor influentand intr-un fel sau altul comportamentul masinii. Cauciucurile si modelul lor, temperatura, gradul de uzura si eventuala cedare daca nu este inlocuit isi vor face aparitia in joc. De asemenea, producatorii ne promit cel mai avansat sistem de conditii meteorologice implementat intr-un joc, si de asemenea un rol extrem de important il are si anotimpul in care se desfasoara cursa.[singlepic id=480 w=320 h=240 float=left]

Efectele meteorologice arata impresionant chiar si la nivelul de alfa, cu experienta de a conduce la Monza sub cerul senin complet diferita fata de o pista umeda pe timpul ploii sau dupa o ploaie torentiala. Nu numai ca afecteaza comportamentul masinii dar arata uimitor din toate puncte le vedere. Si mai mult, daca folosesti camera din interiorul masinii, stropii aruncati de cei din fata ta devin deranjanti daca te apropii prea mult si nu il si depasesti.

Acest nivel la detaliu nu este limitat la cursa, ci si la pit stop, unde echipajele animate au un detaliu cinematic, astfel ca atunci cand intrii pentru realimentare sau schimbarea cauciucurilor, totul arata perfect. De asemenea ni s-a promis ca jucatorii vor avea control total la pit stop, daca vor asa ceva, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne adaptam la viteza maxima permisa la boxe si de asemenea franarea trebuie sa fie perfecta.[singlepic id=481 w=320 h=240 float=right]

In timpul petrecut in masina am realizat ca jocul nu numai arata minunat, ci si se comporta excelent. Cu toate ajutoarele oprite, jocul va aduce provocarea unui joc de Formula 1 pe care il vor fanii. Modelarea fizica realista a masinii face ca aceasta sa fie mai usor de controlat la viteze mai mari, datorita efectului downforce pentru o aderenta mai buna.

Pe nivelurile mai mari de dificultate, jucatorii vor fi nevoiti sa optimizeze consumul de combustibil, precum si uzura motorului.

Cu toate aceste atuuri nu ne putem astepta decat la un joc deosebit, zic eu. Sper sa fie asa pentru ca de mult nu am mai jucat un simulator de Formula 1.

Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri