Extra Jocuri

Inchis Deschis
Extra Retrospectiva anului 2010

O sa incep acest articol cu jocul care il consider ca este demn de titulatura “2010 Game of the Year” si anume Red Dead Redemption, produs de Rockstar San Diego. Acesta a fost o mare surpriza pentru publicul larg si a batatorit ideea ca cei de la Rockstar scot numai “hituri” in domeniul joacelor de inalta calitate. In Red Dead Redemption totul este lucrat in cel mai mic detaliu si pe gustul jucatorului. Aici avem tot ce ne putem dori: lume deschisa, personaje memorabile, grafica traznet si nu in ultimul rand coloana sonora minunata. Pentru mine 2010 incepe cu Red Dead Redemption si se incheie tot cu el. Asta nu inseamna ca anul ce tocmai s-a dus, a fost sarac in materie de jocuri “to remember”.

PS3-ul a fost lovit de ploaia grea din Heavy Rain si posesorii acestei console de asemenea. Cei ce l-au terminat stiu de ce!

Cat de departe esti dispus sa mergi ca sa salvezi persoana iubita? Aceasta este intriga care sta la baza acestui joc-drama, plin de elemente surpriza si intrebarea la care protagonistul Ethan Mars incearca sa raspunda, o data cu disparitia fiului sau. Ca jucator, pe langa personajul central, poti controla alte 3 personaje auxiliare implicate in tragedia lui Ethan: Scott Shelby, profiler FBI,  Norman Jayden, si Madison Paige. Practic vei putea adauga cate o piesa puzzle-ui din perspectiva fiecaruia, cladind astfel raspunsul mult asteptat. Acest stil de poveste nu este strain celor care au avut de-a face un alt titlu rasunator semnat Quantic Dream in 2005, Indigo Prophecy (aka Fahrenheit).

Tot PS3-ul a avut de suferit in momentul in care a fost lansata ultima parte a trilogiei God of War. Destinul lui Kratos a fost scris in God of War III cu cele mai impresionante efecte vizuale si auditive. Cum spunea un prieten de-al meu :“Totul in jocul asta e epic, frate!”. Daca ai PlayStation 3 si nu ai jucat acest titul semnat SCEA mai bine il arunci pe geam.

Posesorii de Wii nu au fost lasati cu ochii in soare, deoarece Nintendo le-a facut o surpriza de proportii cu Super Mario Galaxy 2. Jocul a luat note maxime din partea criticilor si cred ca este singura continuare care nu e mai proasta decat predecesorul pe aceasta consola. Isi merita toti banii mai ales ca distractia poate fi impartita cu un partener.

Nu au fost uitati nici PC & Xbox 360 maniacii care s-au bucurat din plin de Mass Effect 2 produs de BioWare si distribuit de EA. Aventurile comandantului Shepard au luat o intorsatura neasteptata o data cu decesul acestuia in incipitul jocului. Mai multe nu va spun doar ca trebuie sa gustati din acesta poveste SciFi.

Extra Retrospectiva anului 2010 se incheie cu o enumeratie de jocuri bune, care merita incercate. Asadar: Battlefield: Bad Company 2, Bayonetta, Halo: Reach, Starcraft II: Wings of Liberty, Vanquish, Alan Wake, Dead Rising 2, Rock Band 3, Sid Meier’s Civilization V.

Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri