Extra Jocuri

Inchis Deschis
Emperor Rise of the Middle Kingdom
Scor Final:

Fiecare joc la seriei a insemnat o imbunatatire de la Pharaoh pana la Poseidon lucru ce promitea ca si continuarea acestuia sa fie superioara. Dar Emperor nu este cu nimic mai bun decat Poseidon, poate chiar ceva mai slab. Se aseamana mai mult cu Cleopatra decat cu Poseidon, poate si datorita producatorului care nu este Impression Games, ca in cazul celorlalte ci BreakAway Games, acelas producator de la Cleopatra. Daca ar fi sa il comparam cu add-on-ul lui Pharaoh putem spune ca aduce foarte multe imbunatatiri.[singlepic id=241 w=320 h=240 float=left]

Toate jocurile din serie sunt asemanatoare, dar acesta nu este un lucru rau, deoarece, cu toate ca au aceeasi idee, tot vrei sa il joci, singura modificare majora venind cu noua civilizatie, noile cladiri specifice, zeii proprii si resursele diferite fiecarei zone. Gameplay-ul este aproape identic: iti faci zone rezidentiale, pui bazele unui comert cu orasele vecine, te lupti ocazional pentru a-ti apara orasul sau trimiti trupe pentru a apara un aliat care are nevoie de ajutor sau chair cuceresti tu alte orase.

In Emperor te afli in China antica, iar misiunile sunt tipice, trebuie sa atingi o anumita populatie, sa produci anual o cantitate din diferite produse sau sa cuceresti orasele rivale. Ocazional o sa trebuiasca sa construiesti si monumente.

O latura negativa este ca doar ocazional te lasa sa continui jocul cu orasul din misiunea anterioara, de cele mai multe ori fiind nevoie sa o iei de la zero, adica sa faci din nou aceleasi cladiri si sa atragi populatia, lucru care devine repetitiv.

Cat despre inovari, are si asa ceva si anume acum de exemplu mancarea nu se mai pastreaza la cea mai apropiata piata, ci se duce acolo unde este nevoie. In general distributia bunurilor este mai buna.

Emperor are trei grupuri filozofice si fiecare apare la timpul potrivit si vine cu divinitatile epocii respective si cu eroii sai. Prezenta eroilor in oras iti da diferite bonusuri, lucru implementat foarte bine in joc.[singlepic id=242 w=320 h=240 float=center]

Cultura chineseasca nu joaca un rol prea mare, nu au impactul dorit asupra misiunilor dar sunt implementate in 2 aspecte ale jocului: acum trebuie sa iti faci griji in privinta Feng Shui-ului si anume anumite cladiri vor fi mai eficiente in anumite zone. In anumite scenarii chiar asta este si obiectivul, deoarece este destul de greu sa obtii o armonie perfecta in zone care sunt prea umede sau prea uscate. Celalat element este folosirea zodiacului chinezesc care iti da bonusuri in functie de zodie.

Bataliile sunt ceva mai importante si de aceea s-a acordat o atentie mai mare apararii si trupelor militare. Si le poti controla mai bine poate si datorita rezolutiei marite,care iti ofera o privire de ansamblu mai buna.

Fanilor sigur o sa le fie pe plac, dar pacat ca nu a continuat seria de imbunatatiri si a ales sa mearga pe idea din Cleopatra in loc de Poseidon!

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)
1 Comentariu
 • Kratos
  24 mai 2010
  #1
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

  cel mai bun din seria city build de la aceasta firma si asta pentru ca nu mai exista alt joc de strategie cu china antica in 3D

Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri