Extra Jocuri

Inchis Deschis
Civilization V

De ani buni seria Civilization a provocat jucatorii sa ia rolul unui important lider cum ar fi Napoleon Bonaparte sau Genghis Khan si sa cucereasca lumea prin forta armata, cercetari stiintifice sau o cultura cu mult superioara. De ani buni jocul Civilization a fost sinonim cu turn based strategy, cu gameplay ce provoaca dependenta si cu dorinta de a explora si ultimul patratel de pe harta. Dar in Civilization V nu vei mai explora patrate si hexagoane, deci hartile nu vor mai fi impartite in patrate cu patru fete si in hexagoane cu sase fete ceea ce permite mai multor unitati sa ia parte la o batalie. Acum si arcasii sau unitatile de distanta pot trage de la mai mult de un hexagon distanta. Aceste modificari sunt extrem de importante si permit adoptarea unor noi strategii.

In demonstratia de la Game Developers Conference din San Francisco am vazut jocul cum arata la inceput, dar si dupa dezvoltare, intr-o lupta cu o alta civilizatie. Interfata este buna si iti prezinta toate informatiile de care ai nevoie in special pe harta 3D extrem de detaliata. Din punct de vedere tehnic, jocul arata mai bine ca niciodata, are paduri realiste, munti, rauri, oceane, introduse cu un detaliu impresionant.[singlepic id=474 w=500 h=400 float=center]

Pentru a fi sigur ca nu uiti ce trebuie sa faci mai departe, jocul are un sistem de notificare care iti spune tot ce se intampla si ce trebuie sa faci, de la completarea cercetarilor stiintifice pana la terminarea constructiilor si descoperirea ruinelor.

Demonstratia a inceput cu grecii intr-un stadiu de dezvoltare destul de primitiv, cu cativa sateni si cativa soldati. Satenii s-au apucat sa construiasca orasul in timp ce trupele au plecat sa exploreze imprejurimile sa vada cu ce orase se invecineaza. Aceste orese sunt neutre, dar pot fi cucerite. Daca le lasi neutre poti incheia tratate sau chiar poti face misiuni pentru ele. O relatie buna cu un vecin nu poate fi decat benefica, si poti beneficia si de ajutor militar.

Extinderea este cruciala. Si modul de extindere este determinat de nivelul de cultura.

In partea a doua a demonstratiei am vazut o Grecie care se afla intre Germania si America. Prima intalnire a fost cu liderul german Chancellor Bismarck, intalnire in care pe langa gesticulatiile clasice, acum avem si voci.

Si ca o ultima modificare, sistemul religios a fost scos, dar producatorii ne-au asigurat ca va fi inlocuit cu un alt sistem. Cu siguranta schimbarile aduse jocului sunt importante si asteptam sa vedem ce a iesit. Jocul este planificat sa apara la sfarsitul anului.

Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri