Extra Jocuri

Inchis Deschis
Arcania A Gothic Tale

Seria Gothic a fost intotdeauna recunoscuta pentru lumea deschisa pe care o ai la picioarele tale, povestea cu intorsaturi de situatie, si bug-uri, multe bug-uri. DreamCatcher a recunoscut ca Gothic 3 a fost un joc excelent in teorie dar plin de bug-uri in productie. De aceea producatorul Piranha Bytes a fost inlocuit cu Spellbound Entertainment in speranta ca fanii vor vedea Gothic cu acelasi entuziasm cu care vad Oblivion. Proiectul urmator al celor de la Spellbound este Arcania A Gothic Tale.

Numele a fost schimbat din doua motive: primul, arata ca o sa avem parte de o lume plina de magie si fantezie, si al doilea, din punct de vedere al marketingului, astfel ii ofera posibilitatea unui nou start in America de Nord, unde niciodata seria Gothic nu s-a bucurat de succes. In acest scop, echipa a investit luni de cercetari pentru a veadea diferentele dintre gamerii americani si cei europeni. Pana si culorile or sa difere, astfel pentru America vom avea culori deschise si frumoase, si pentru Europa ceva mai inchise si mai grave. Dar de fapt nu prea se deosebesc aceste diferente de nuante a culorilor.[singlepic id=471 w=620 h=400 float=center]

Arcania incepe la 10 ani dupa intamplarile din Gothic 3. Eroul fara nume din primele jocuri a reusit sa alunge orcii, si s-a urcat pe tron. Dar ca si rege, eroul nostru a fost de lacomii si de putere si nu mai este pe placul oamenilor si nici al Vrajitoarelor Destinului, care acum cauta un nou erou. Acesta va trebui sa indrepte toate relele provocate de noul rege. Desigur, fiind un joc Gothic, poti face ce vrei, te poti alatura regelui, te poti impotrivii lui sau il poti convinge ca ceea ce face este rau.

Din demonstratie vedem noile efecte ale jocului, texturile si efectele de lumini, soarele care lumina intreg cerul, copacii si iarba care se unduiau in bataia vantului, fumul de la o cabana care se dizolva in atmosfera.

Sistemul de lupta este imbunatatit, atacurile sunt dependente de bara de stamina si poti tine apasat butonul de atac pentru un atac mai puternic. Este prea devreme pentru a spune cat de eficient este sistemul de lupta dar la acest moment arata destul de simplist. Ceea ce este nou, este faptul ca orice armura sau arma se poate rupe sau se poate desface pentru a putea combina elemente de la o armura cu elemente de la alta.

Punctele de experienta sunt mult mai fexibile, pe masura ce devii din ce in ce mai bun ca paladin, arcas, mag sau hot, poti pune cateva puncte daca vrei sa te schimbi, in directia in care vrei sa o apuci. Poti ajunge sa faci parte din doua clase si sa beneficiezi de trasaturile celor doua.[singlepic id=472 w=620 h=400 float=center]

Magia este o trasatura aparte a jocului, sau cel putin asa ne spun producatorii. Pana in acest moment nu ne-au aratat nimic legat de magie, poate pentru a ne da pe spate atunci cand o sa se lanseze jocul. Nu vom vedea doar atacuri clasice gen fireball sau fulgere ci vom putea controla vremea. Pe langa faptul ca poti schimba perioada zilei, poti schimba si vremea, provocand ploi sau ninsori. Daca chemi o furtuna poti alunga o patrula de gardieni, care se vor ascunde pe unde apuca, si astfel te poti furisa fara sa te vada nimeni. Asta pentru ca gardienilor nu le place ploaia!

Avand in vedere ca toate jocurile din seria Gothic incep greu, si in cazul de fata la inceput vom fii foarte vulnerabili, dar ne vom implica in poveste si interactionand cu personajele din joc vom avansa .

In functie de faptele tale poti fi binevenit intr-un oras, sau dinpotriva, te pot alunga. Nu trebuie sa incepi celelalte jocuri Gothic si sa le termini pentru ca, potrivit DreamCatcher, pentru a aprecia Arcania nu ai nevoie de toata povestea. Cu toate ca daca ai teminat primele parti vei avea parte de cateva elemente pe care le recunosti si care te vor incanta.[singlepic id=473 w=620 h=400 float=center]

Mai as avea de adougat ca DreamCatcher a mai lansat Forsaken Gods care nu a fost nici pe departe un succes, dar sa speram ca lucrurile se vor schimba dramatic in aceasta privinta. Bug-urile expansion-ului Gothic 3 m-au convins ca nu am cum sa il joc, si a fost singurul joc din serie pe care nu l-am terminat. Adica expansion!

Intr-un interviu mai recent producatorii ne-au mai dezvaluit ca vom avea peste 100 de arme si armuri, mai mult de 300 misiuni pentru care vei avean nevoie de 80-90 de ore de joc.

Acestea fiind spuse sa speram la un joc cat mai lipsit de bug-uri ca in rest avem de toate!

Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri