Extra Jocuri

Inchis Deschis
Anachronox
Scor Final:

RPG-urile japoneze reprezinta stalpii de rezistenta ai consolelor. Pe langa cateva protari slabe, nu am avut alternative la acestea pe calculatoare. Producatorii Ion Storm incearca prin Anachronox sa sparga aceasta bariera si sa aduca prin acest joc magia genului Final Fantasy pe PC. Jocul reuseste sa se mantina la nivelul hiturilor de pe console aducand chiar si ceva inovari si care combinate cu secvente conice ii dau jocului o personalitate aparte.

Are insa un inconvenient: jocul are un inceput prea lent. Primele cinci ore implica multa fuga de colo colo fara prea multa lupta, fara puzzle-uri de rezolvat instaurandu-se parca o monotonie in joc. Dar am spus parca, deoarece nu este asa. Umorul cateodata sarcastic si foarte bine venit te tine langa monitor chiar daca trebuie doar sa mergi prin diferite zone ale jocului.[singlepic id=384 w=320 h=240 float=left]

Inca un inconvenient ar fi timpii mari de incarcare pentru zonele noi.

Pe langa aceste inconveniente jocul de fata este unic, o experienta obligatorie pentru orice gamer.

Partea introductiva te introduce caracterului principal Silvester “Sly” Boots, un detectiv care traieste intr-un oras misterios pe un artefact extraterestru gigantic. Ca orice detectiv, el este dator unor oameni care nu glumesc cand este vorba de bani. Nevoia banilor in duc pe Sly Boots departe de Anachronox in incercarea de salvare a universului.

Odata ce trecem de partea introductiva avem de-aface cu aproximativ 25 de ore de gameplay excelent, plin de lupte si puzzle-uri din ce in ce mai interesante care fac din Anachronox un joc foarte complex si variat.[singlepic id=386 w=320 h=240 float=right]

Sistemul de lupta este oarecum inovativ, fiecare lovitura avand un timp de incarcare, dand impresia de turn based, dar de fapt totul este real time. Te poti deplasa in timpul luptelor, ceea ce face diferenta intre armele de lupta la distanta si cele de aproape. Ciudat este ca un caracter nu poate sa nu mute odata ce este randul lui. Asta inseamna ca si caracterele care sunt in afara liniei de vedere a inamicilor trebuie sa se miste astfel ajungand la vedere sau pot folosi un obiect sau un atac special si nu pot sta pur si simplu si sa astepte. Nu este neaparat un lucru rau, dar de cele mai multe ori este enervant.

Pe parcurs i se vor alatura lui Boots inca sase personaje dar nu mai mult de trei odata, astfel ajungi sa controlezi unu din patru personaje, fiecare cu abilitati speciale atat pe partea de putere cat si pe cea de magie care este introdusa in joc sub forma de mystech care iti da posibilitatea de a face mingii de foc sau furtuni de gheata futuristice.[singlepic id=387 w=320 h=240 float=left]

Cam pe la jumatatea jocului, este introdus un element nou pe baza mystech, pe nume Elementor System, care este asemanator Materia System din Final Fantasy VII. Punand diferiti gandaci in mystech poti crea diferite efecte. Cu toate ca nu sunt necesare cunostinte avansate de Elementor System pentru a termina jocul, jocul devine mai interesant si mai complex in luptele cu inamicii.

Probabil unul dintre cele mai bune modificari fata de formula originala de consola este eliminarea bataliilor random, astfel fiecare zona vine cu un numar fix de inamici pe care ii poti omora de mai multe ori pentru plusul de experienta. Nivelul de dificultate chiar si pe normal este foarte usor deci pentru o mai mare provocare poti lupta pe hard.

Sunetul este foarte bun, in special vocile care sunt excelente si aduc umorul necesar atunci cand este nevoie sa te destinda dupa mai multe lupte crancene.

Cu toate ca foloseste motorul grafic al lui Quake 2 care este foarte vechi, jocul arata foarte bine. Mediile si caracterele sunt oarecum patratoase, dar design-ul nivelelor si al caracterelor sunt de o asemenea calitate incat pe parcurs nici nu o sa observi lipsa poligoanelor la personaje. Jocul randeaza si animatiile faciale lucru ce permite caracterelor sa aibe propria lor personalitate. Majoritatea locatiilor, in special orasul Anachronox, este plin de detalii mici dar care dau jocului viata. Primele niveluri ale jocului par sa fie mult mai detaliate si arata mult mai interesant, poate unde si jocul nu este atat de captivant la inceput, pentru ca in a doua parte sa se axeze pe actiune si mai putin pe zonele deosebite care apar in prima parte.[singlepic id=385 w=320 h=240 float=center]

Jocul este stabil si ruleaza foarte bine pe aproape orice configuratie. Cu toate ca nu are prea multe optiuni pentru rezolutie decat cea de baza 640 cu 480, se poate duce la 800 cu 600 sau rezolutia maxima unde cere si resurse mult mai multe de 1280 cu 1024.

Daca ai rabdare cu un inceput mai incet, dar interesant si distractiv, vei avea parte si de actiune, puzzle-uri si o poveste ce merita ascultata. Anachronox este un joc pe care il recomand tuturor fiind ceva deosebit in randul jocurilor pe PC!

VN:F [1.9.22_1171]
Grafica
Gameplay
Storyline
Sunet/Muzica
Prezentare
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Niciun comentariu pentru acest articol.
Lasa o Parere:
Ne gasesti si pe Facebook!
Aboneaza-te Acum!
Parteneri